Elementele care transforma Power BI intr-o solutie geniala pentru orice business - TKI Solutions

DISTRIBUITI 
Ce este Business Intelligence?
Business Intelligence este un termen des utilizat in zilele noastre. In limba romana, nu exista un mod corespunzator de traducere al acestei expresii. De aceea, vom folosi termenul “Business Intelligence”
de fiecare data cand facem referire la acest element.

Prin utilizarea unei astfel de solutii software, persoanele cu putere de decizie vor avea mereu acces la informatii actuale si de calitate, evidentiate intr-un mod vizual, eficient. Aceste lucruri le vor permite sa ia decizii pertinente, bazate pe evenimente reale.

In esenta, Business Intelligence reprezinta un set de procese realizate cu ajutorul tehnologiei care permite analiza datelor si generarea unor noi informatii si a unor indicatori esentiali pentru luarea deciziilor.

De exemplu, folosind analiza de tip “What if”, managerii unei companii pot decide care este mixul de canale de marketing care va maximiza rezultatele dorite pentru fiecare piata.

O componenta esentiala a intregului proces este reprezentata de solutia software utilizata. Pentru a obtine rapoarte si informatii complexe, complete, scalabile si cu adevarat relevante, este necesar ca solutia aleasa sa nu va limiteze in niciun fel. Pe piata exista o serie de alternative, printre care si Power BI, una din cele mai recomandate solutii software in aceasta situatie.

Power BI reprezinta solutia de Business Intelligence creata de Microsoft si utilizata in intreaga lume, de catre companii de toate dimensiunile, dintr-o varietate de industrii.

 

Utilizare gratuita, pe viata
Costul reprezinta unul dintre factorii care determina o organizatie sa achizitioneze o solutie software sau nu. Insa, in cazul Power BI exista o versiune, de altfel foarte capabila, care poate fi utilizata gratuit.
Intradevar, pe langa aceasta versiune gratuita exista si versiuni platite, care vin cu anumite avantaje suplimentare.

 

Ce ofera Power BI – in versiunea gratuita?
Urmatoarele caracteristici esentiale sunt prezente, in egala masura, atat in versiunea gratuita, cat si in versiunile oferite contra cost:
 

 1. 1. Posibilitatea de conectare la un numar mare (70+) de tipuri de surse de date
  Power BI se poate conecta:

  • La documente stocate local sau in cloud;
  • La baze de date de tip SQL;
  • Direct la aplicatii de business de tipul SaaS, din cloud (Analytics, CRM, Newsletter etc.).

   

 2.  

 3. 2. Posibilitatea crearii unor modele de analiza a datelor bazate pe functii si formule avansate

  Power BI permite alterarea datelor direct in cadrul acestuia, pentru a crea noi indicatori. Avantajul unei astfel de abordari este reprezentat de faptul ca datele nu sunt alterate si in sursa acestora. Datorita nealterarii lor in sursa, spatiul de stocare este economisit, iar flexibilitatea si scalabilitatea informatiilor nu este afectata de nicio analiza. De asemenea, multiple rapoarte Power BI pot fi create concomitent, fiecare avand propriul set de indicatori suplimentari pentru acelasi set de date.

  In prezent exista peste 200 de functii disponibile in Power BI. Versiunea gratuita permite utilizarea tuturor acestor functii, precum si a tuturor instrumentelor disponibile in cadrul Power BI pentru alterarea si pregatirea pentru analiza a datelor.

 4.  

 5. 3. Toate tipurile esentiale de vizualizari ale datelor, precum si posibilitatea de a importa noi tipuri

  Indiferent de tipul informatiei care se doreste evidentiata, Power BI ofera cel putin o vizualizare potrivita pentru aceasta. O lista exemplificata de tipuri de vizualizari predefinite in Power BI poate fi accesata aici. Iar in cazul in care aveti nevoie de alte vizualizari, le puteti descarca de pe Office Store.

 6.  

   

 7. 4. Partajarea online a informatiilor, atat prin intermediul tablourilor de bord (dashboards), cat si prin publicare pe web

  In cazul in care informatii din multiple rapoarte trebuie incluse in acelasi tablou de bord, acesta va fi creat online, iar vizualizarile vor fi selectate si adaugate cu usurinta in cadrul sau.

  Iar in cazul in care trebuie sa i se permita cuiva din afara organizatiei sa vada un raport, se poate folosi publicarea sa online. In urma publicarii, un URL unic va fi creat, iar pe baza acestuia oricine, de oriunde, va putea accesa raportul. Nu este necesar ca persoanele care il acceseaza sa fie utilizatori inregistrati ai Power BI.

 8.  

 9. 5. Actualizarea automata a informatiilor
  Informatiile pot fi actualizate in rapoarte cu usurinta, odata ce se actualizeaza in sursa, prin apasarea unui buton. Chiar mai mult, in cele mai multe cazuri actualizari automate pot fi setate (de pana la 8 ori pe zi). Astfel interventia umana nu mai este necesara, iar rapoartele vor evidentia situatii curente.

 

 
 
Concluzia

Asadar, elementele care transforma Power BI intr-o solutie eficienta pentru organizatii sunt:

 • Varietatea mare de tipuri de surse acceptate pentru date;
 • Numarul mare de functii disponibile si posibilitatile largi de analiza a datelor;
 • Alternativele multiple si eficiente pentru vizualizarea datelor;
 • Partajarea informatiilor cu usurinta, cu oricine;
 • Automatizarea actualizarii informatiilor.

Iar, poate cel mai important, dezvoltatorul solutiei ofera toate aceste functionalitati gratuit.

 
 
Spuneti-ne parerea dumneavoastra!

Utilizati sectiunea de comentarii sau scrieti-ne pe office@tkisolutions.ro pentru a ne spune ce apreciati cel mai mult la Power BI sau ce obstacole prevedeti in calea implementarii unei solutii de Business Intelligence in cadrul organizatiilor dumneavoastra.